MAN TGA

MAN TGA Tovornjake prekucnike videvamo na cestah praktično vsak dan. Že nekaj časa sem imel željo izdelati maketo stroja, brez katerega si gradbeništva danes skoraj ne moremo več predstavljati. Tako sem se odločil za izdelavo makete tovornjaka MAN TGA s kesonom Meiller Kipper.
Več ...


Fendt Favorit 716

Fendt 716 Pred leti se je na okoliških kmetijah začelo pojavljati vse več novih traktorjev. Nekateri izmed njih so pravi težkokategorniki v primerjavi s traktorji, ki smo jih bili vajeni nekoč, zato me je zamikala izdelava makete enega izmed teh nepogrešljivih kmečkih strojev.
Več ...


DAF 95XF

DAF 95XF Maketo sedlastega vlačilca DAF 95XF bi lahko opisal kot maketo, kateri sem posvetil več časa zunanjemu izgledu kot funkcionalnosti. Prvič sem uporabil več različnih tehnik in detajlov: intarzija, lesorez, logotipi, detajlna kolesa, stranska ogledala, opremljena notranjost kabine.
Več ...


Fiat Hitachi 215EX

FH 215EX Maketa bagra goseničarja Fiat Hitachi 215EX je zadnja iz serije maket, katere deli so bili izrezani z ročno rezbarsko (lok) žago. Poseben čar maketi dajo gosenice, ki so predstavljale tudi največji izziv pri izdelavi.
Več ...


Caterpillar 438

CAT 438 Maketa rovokopača Caterpillar 438 je nastala na podlagi zgolj ene slike, ki je bila objavljena v neki kmetijski reviji. Pri konstruiranju sem posvetil veliko truda gibljivim detajlom, predvsem na zadnji roki in prednji žlici. Kabina je zgrajena iz stranic, ki so nagnjene v vseh treh dimenzijah.
Več ...